2-retters grillmiddag | sød kartoffelsalat

sød kartoffelsalat

Er jeg den eneste, der bliver (lidt ekstra) glad i låget af det alt for skønne vejr vi har for tiden..?

I søndags var vejret virkelig også helt i top – søs og jeg havde splejset til en mors dags gave..
en kjole hun ved flere lejligheder, havde gjort min søster opmærksom på, at hun ønskede sig – diskret er ikke vores mors mellemnavn..! :D Derudover fik hun valget mellem et restaurantbesøg eller grill i haven – heldigvis (for det var nemlig også det jeg helst ville :D ) valgte hun grill i haven
.. og så var det ellers i Rema 1000 med hubby og jeg og få handlet ind til lidt god mad.

Hovedretten bestod af ovenviste: BBQ-marineret svinekotteletter, 2 forskellige slags gourmetpølser, salat af spinatblade, peberfrugt, blåbær, agurk og olie/eddike-dressing.. og sidst, men ikke mindst – sød kartoffelsalat med forårsløg og tørrede tranebær..! Den smager SÅ godt – er en god veninde,
der har intoduceret mig for den og den bliver helt klart en favorit på vores “grillbord” i år. :)

Sød kartoffelsalat (4 – 6 personer)

Ingredienser:

  • 1 kg søde kartofler
  • 3 – 4 spsk creme fraiche
  • 1 – 2 forårsløg
  • salt & peber
  • evt. et par håndfulde tørrede tranebær

 

Fremgangsmåde:

  1. Skræl, skær ud i mindre stykker og kog søde kartoflerne møre (kogetid: 10-15 min)
  2. Lad de kogte søde kartofler køle af og skær dem derefter i mundrette stykker
  3. Kom dem i en skål og vend dem med creme fraiche, fintsnittet forårsløg og smag til
    med salt og peber.
  4. Pynt evt. med et par håndfulde tørrede tranebær.
  5. Sød kartoffelsalaten kan med fordel laves dagen før, så den kan stå og trække smag.

grillmiddag

Til dessert fik vi grillede bananer, med et par stykker 80 % mørk chokolade og en klart (sukkerfri) Choko & Karamel is fra EASIS – mums! :)

Bananerne smides på grillen (inddirekte varme) indtil de er sorte ude på skrallen og “bløde” indeni – snit bananen åben, prop chokoladen ned i, is on the side – og vupti, så er der dessert..! :)


 

bloglovin.marmor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *