Hindbær chiagrød | LCHF

hindbær chiagrød

3 indlæg på 4 dage – NU kører det for mig..! :D

Er kørt lidt træt i min “hverdags-morgenmad” – den består typisk af græsk yoghurt, rørt med lidt piskefløde og toppet med frisk frugt, mandler og kakaonibs (eller hvad jeg lige har i gemmerne)
– så da jeg faldt over Xenia´s opskrift (og billeder) på den fine, lyserøde hindbær chiagrød, var jeg ikke et øjeblik i tvivl om, at dén skulle prøves..! Er SÅ glad for, at jeg gjorde det, den smager virkelig lækkert, både sødt og syrligt på samme tid – og selv hubby, der ikke er super pjattet med kokos
(der er kokosmælk i), spiste den med velbehag :)

hindbær chiagrød

Da jeg heller ikke er den store fan af kokos, valgte jeg at toppe min hindbær chiagrød med
friske (ok, det var en lille hvid løgn – der var ikk nogen i Føtex, så brugte frosne, optøede! :D )
hindbær, hakkede mandler og kakaonibs – mums!

Hindbær chiagrød (2 personer)

Ingredienser:

Hindbærsylt

  • 1 pose frosne hindbær (250-300 g)
  • 2 spsk Sukrin
  • 1/2 tsk vanillepulver
  • 1/2 dl vand
  • 2 spsk chiafrø

 

Chiagrød:

  • 40 g chiafrø
  • 2 dl kokosmælk (kan evt. erstattes af piskefløde eller anden “mælkevæske”)
  • 2 dl græsk yoghurt
  • evt. lidt sødemiddel, hvis man ønsker en sødere grød

 

Fremgangsmåde:

Hindbærsylt:

  1. Alle ingredienserne, pånær chiafrø, kommes i en gryde og bringes i kog,
    til hindbærrene er bløde.
  2. Mas hindbærmassen lidt ud med en gaffel eller piskeris og rør så chiafrøene i.
  3. Lad det køle af, til det tykner, og opbevar på køl.

 

Chiagrød:

  1. Rør chiafrø, kokosmælk og halvdelen af hindbærsyltet godt sammen, kom det i en lufttæt beholder, der skal sættes på køl natten over.
  2. Lige inden servering røres den faste grød og græske yoghurt sammen – tilsæt evt. lidt sødemiddel, hvis du ikke synes den smager sødt nok.
  3. Fordel hindbær chiagrøden i to skåle og pynt evt. med hindbær,
    hakkede mandler og kakaonibs.

 

Lad mig endelig vide, hvad I synes om den – her bliver den ihvertfald tilføjet
“morgenmads-menukortet”.. sidder faktisk i skrivende stund og indtager den :)

Spekulerer lidt i at lave den til en del af en “trifli” – vender frygteligt tilbage med opskriften,
når det er lykkedes mig.. ha´ en rigtig god dag :)


 

bloglovin.marmor

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *