Kyllingesalat med avocado, bacon og smilende æg | LCHF

kyllingesalat LCHF

Her et lille pip fra Dronningen af aftenlure.. pip – kyllingesalat, get it..?! :D .. er åbenlyst også Dronningen af dårlig humor..!! Det der med aftenlure, dét er altså ved at blive en halvdårlig vane, men for dælen, hvor er det dog hyggeligt med lidt sofa, dyne og TV, når man kommer hjem fra job..!

Anyways – har for noget tid siden postet både oven- og nedenstående billede af denne her lækre kyllingesalat på IG, men har helt glemt at dele “opskriften” med Jer herinde.. nu kan man jo dårlig kalde det en opskrift, da man stort set kan se på billederne hvad, der er i, men for en god ordens skyld – og fordi den er ret så velsmagende og tager stort set ingen tid at lave – så får I den lige alligevel :)

kyllingesalat LCHF

Kyllingesalat med avocado, bacon og smilende æg (2-3 personer)

Ingredienser:

  • 4-5 æg
  • 1 pk bacon
  • 500 g kyllingefilet
  • 1-2 avocadoer
  • 1-2 peberfrugter
  • 1-2 (små) hjertesalat
  • evt. 1-2 spsk chiafrø

 

Fremgangsmåde:

  1. Bring en gryde/kasserolle med vand i kog og kog æggene i ca. 7 minutter,
    alt afhængig af størrelsen – lad dem køle af inden servering.
  2. Steg bacon (sprødt) på en stegepande – gem fedtet fra baconen og steg kyllingefileterne heri,
    til de er gennemstegte. Skær evt. kyllingen ud i strimler inden stegning.
  3. Hjertesalatbladene brækkes af, skylles i koldt vand,
    “rystes” fri for vand og anrettes på et stort fad.
  4. Skær avocado, peberfrugt, kylling og bacon ud
    i den ønskede størrelse og kom det oven på salatbladene.
  5. Pil og halver æg – placer til sidst dem (og drys evt. et par skefulde chiafrø)
    oven på den øvrige “salatblanding”.

 

Som det (måske) kan ses på billedet, serverede jeg lidt “reste-topping” til kyllingesalaten
– cæsardressing, karryketchup og syltede rødløg.. de 2 sidstnævnte var leftovers fra et gourmet hotdog-event jeg (også) skylder Jer billeder/opskrifter fra og cæsardressing er SÅ lækker til kylling (og æg og bacon), så den bliver jeg altså også lige nød til at dele med Jer:

Den stammer fra denne bog af Jane Faerber og hver gang jeg har serveret den, høster den rosende ord :) – bringer den herunder med ganske få ændringer/tilføjelser:

Cæsardressing (1 stort glas)

Ingredienser:

  • 25 g revet parmesan
  • 2 1/2 dl mayo
  • 1 fed hvidløg
  • 4-5 ansjosfileter (kan eks. købes i Kvickly)
  • 4 tsk dijonsennep
  • 4 spsk lime- eller citronsaft
  • 1-2 tsk hvidvinseddike
  • 2 tsk flagesalt
  • 1 dl olivenolie

 

Fremgangsmåde:

  1. Kom alle ingredienserne – pånær olivenolien – i en blender/foodprocessor og blend.
  2. Mens der forsat blendes, tilsættes olien i en tynd stråle (hældes langsomt i).
  3. Smag afslutningsvis til med salt og kom dressingen i en lufttæt beholder
    – opbevar den i køleskabet, hvis I ikke får spist det hele :)

 

Kyllingesalaten fungerer rigtig godt som både en forret, frokostanretning og aftensmad (evt. med lidt brød og hjemmerørt hvidløgs-/kryddersmør til), så det er bare med at kaste Jer over den..! :)

 


 

bloglovin.marmor

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *