“.. her har I mig tilbage..!” :) Beklager stilheden på bloggen de sidste par uger, men for dælen,
hvor tager det der arbejde – og alle mulige andre ting – dog meget af ens fritid..! :)
Har af flere omgange luret på dette link/video på Facebook, hvor man let bliver guidet igennem,
det at tilberede hasselbagt kylling.. i går aftes fik jeg så, med min søs og hubby som forsøgskaniner, endelig taget mig sammen til at afprøve opskriften – og hvilken succes! Kyllingen blev SÅ mør og saftig, så er bestemt ikk sidste gang vi tilbereder den “hasselbagt”. :)
Bringer opskriften herunder med få ændringer/tilføjelser:
Hasselbagt kylling, 2-4 personer (afhængig af øvrigt tilbehør)
Ingredienser:
- 4 stk kyllingebryst
- 1 pose frisk spinat (250 g)
- 200-250 g feta (kan eks. erstattes med ricotta eller Philadelphia)
- revet ost
- salt, peber & paprika
- lidt olivenolie/smør
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 200 grader (varmluft)
- Skyld spinaten i koldt vand og steg den derefter på en stegepande,
i lidt smør/olivenolie, indtil størstedelen af væden er stegt væk. - Tilsæt feta og steg igen et par minutter, eller indtil den overskydende væde er stegt væk.
- Smør bunden og evt. siderne af et ildfast fad med lidt olivenolie.
- Skær riller i kyllingestykkerne (se evt. det øverste billede) og læg dem i det ildfaste fad.
- Put spinat/feta-fyldet i rillerne på kyllingen – brug evt. et teske hertil.
- Krydr kyllingen med salt, peber & paprika og drys afslutningsvis med revet ost.
- Tilbered kyllingen i ovnen i ca. 20-25 minutter.
- Server evt. den hasselbagte kylling med sellerifritter, en grøn salat og en god klat dressing
til – jeg havde rørt en dressing af græsk yoghurt, salt, peber, lidt ketchup, paprika,
røget paprika og hvidløgs- og løgpulver.
Næste gang tror jeg, at jeg vil forsøge mig med at tilsætte spinat-fyldet noget spicy
eller syrligt vha. enten lidt chili eller citronskal.
Lino
07/04/2016 at 14:52 (3 år ago)Uh, det lavede jeg også for nogle uger siden og det var super lækkert 😊 Det blev dig lavet med tøet “frossent” spinat 😃