Hasselbagt kylling med feta og spinat

hasselbagt kylling

“.. her har I mig tilbage..!” :) Beklager stilheden på bloggen de sidste par uger, men for dælen,
hvor tager det der arbejde – og alle mulige andre ting – dog meget af ens fritid..! :)

Har af flere omgange luret på dette link/video på Facebook, hvor man let bliver guidet igennem,
det at tilberede hasselbagt kylling.. i går aftes fik jeg så, med min søs og hubby som forsøgskaniner, endelig taget mig sammen til at afprøve opskriften – og hvilken succes! Kyllingen blev SÅ mør og saftig, så er bestemt ikk sidste gang vi tilbereder den “hasselbagt”. :)

hasselbagt kylling

Bringer opskriften herunder med få ændringer/tilføjelser:

Hasselbagt kylling, 2-4 personer (afhængig af øvrigt tilbehør)

Ingredienser:

  • 4 stk kyllingebryst
  • 1 pose frisk spinat (250 g)
  • 200-250 g feta (kan eks. erstattes med ricotta eller Philadelphia)
  • revet ost
  • salt, peber & paprika
  • lidt olivenolie/smør

hasselbagt kylling

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 200 grader (varmluft)
  2. Skyld spinaten i koldt vand og steg den derefter på en stegepande,
    i lidt smør/olivenolie, indtil størstedelen af væden er stegt væk.
  3. Tilsæt feta og steg igen et par minutter, eller indtil den overskydende væde er stegt væk.
  4. Smør bunden og evt. siderne af et ildfast fad med lidt olivenolie.
  5. Skær riller i kyllingestykkerne (se evt. det øverste billede) og læg dem i det ildfaste fad.
  6. Put spinat/feta-fyldet i rillerne på kyllingen – brug evt. et teske hertil.
  7. Krydr kyllingen med salt, peber & paprika og drys afslutningsvis med revet ost.
  8. Tilbered kyllingen i ovnen i ca. 20-25 minutter.
  9. Server evt. den hasselbagte kylling med sellerifritter, en grøn salat og en god klat dressing
    til – jeg havde rørt en dressing af græsk yoghurt, salt, peber, lidt ketchup, paprika,
    røget paprika og hvidløgs- og løgpulver.

 

Næste gang tror jeg, at jeg vil forsøge mig med at tilsætte spinat-fyldet noget spicy
eller syrligt vha. enten lidt chili eller citronskal.


 

bloglovin.marmor

1 Comment on Hasselbagt kylling med feta og spinat

  1. Lino
    07/04/2016 at 14:52 (2 år ago)

    Uh, det lavede jeg også for nogle uger siden og det var super lækkert 😊 Det blev dig lavet med tøet “frossent” spinat 😃

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *