Glutenfrie gulerodsmuffins m. chokosmag

glutenfrie gulerodsmuffins

I fredags, lige inden X-factor – jeps, så crazy var min fredag aften :D – faldt jeg over en
lækker opskrift på glutenfrie gulerodsmuffins, på denne inspirerende Instragram-profil.

Jeg tjekkede hurtigt ingredienslisten igennem.. og da vi ikk havde købt noget fredagsguf – gisp –
og vi, stort set, havde alle ingredienserne, ja så måtte undertegnede jo straks i køkkenet..! :)

glutenfrie gulerodsmuffins

.. – og det er hun faktisk ret så glad for, at hun gjorde..! Jeg var pjattet med smagen og konsistensen og de mætter faktisk SÅ meget, at man sagtens kan nøjes med en enkelt muffin.. altså vi tvang så 2 ned hver, men i teorien kunne man godt have nøjedes med én enkelt..! :D

glutenfrie gulerodsmuffins

Glutenfrie gulerodsmuffins m. chokosmag (10-12 stk.)

Ingredienser:

  • 5-6 æg
  • 2 tsk vanillepulver
  • 100 g Sukrin Gold
  • lidt salt
  • 1 1/2 tsk bagepulver
  • 1 tsk loppefrøskaller
  • 75 g kokosfibermel
  • 150 g affedtet mandelmel (kan sagtens erstattes af alm. mandelmel)
  • 100 g fint revet gulerødder
  • 1 scoop Ultimate Chocolate fra Bodylab (proteinpulver)
  • evt. lidt ekstra væde – eks. mælk eller vand – for at gøre dejens konsistens lidt mere lind.

 

Fremgangsmåde:

  1. Pisk æg, Sukrin, salt og vanillepulver til en luftig masse.
  2. Si mandelmel, bagepulver og loppefrøskaller i.
  3. Pisk det luftigt.
  4. Vend kokosfibermel, gulerødder og proteinpulver i.
  5. Fordel dejen i muffinsforme, så der er en 1/2 cm til kanten.
  6. Bages i 25 min. ved 150 grader varmluft
    – herefter slukkes der for varmen og kagerne får yderligere 5 min. på eftervarmen.
  7. Pynt evt. – ligesom jeg – med glasur lavet af Sukrin Melis og Zero Raspberry Topping
    fra Bodylab + frysetørret rabarber.

 

Har ændret lidt i den oprindelige opskrift, så lad mig endelig vide, hvad I synes om dem..! :)


 

bloglovin.marmor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *