LCHF forret | avocado og rejer

IMG_1210

Denne lækre og velsmagende LCHF forret, biksede jeg sammen til hubby og jeg i fredags.

Det er ikk meget vi har set til hinanden i løbet af ugen, så vi blev lynhurtige enige om, at udnævne fredag aften, til en hjemme-date-night.. I ved, lidt god mad, en lille (ok, 2 store) fredagsdrinks,
holde lidt i hånden og se hinanden dybt i øjnene.. noget vi begge synes, der virkelig gør godt for forholdet – og er super vigtigt, særligt, når man efterhånden har været sammen i et par år og der derfor hurtigt kan gå for meget “hverdag” i den. :)

IMG_1211

Hubby var først hjemme ved en 19-tiden, så jeg scorede en del billige point, ved at have handlet
ind, have forberedt det meste af hovedretten og have en mojito og denne LCHF forret stående klar til ham, da han trådte ind af døren – der skal ofte SÅ lidt til for at glæde andre og give dem følelsen af, at de vigtige for en :)

IMG_1212

Forretten består af ganske få ingredienser: avocado, rejer, hjertesalat, hjemmerørt thousand
island-dressing og sesamfrø.

LCHF forret m. avocado og rejer (2-4 personer)

Ingredienser:

  • 3 avocadoer
  • 1 stor bøtte (ferske) rejer (købte den i Føtex, mener der var 300-400 gram i)
  • 2-3 spsk sesamfrø
  • 1-2 hjertesalat

 

Dressing:

  • 2 dl 18 % cremefraiche (cremefraiche med højere/lavere fedtprocent kan også sagtens bruges)
  • 2 spsk (sukkerfri) ketchup
  • 1 tsk paprika
  • 1-2 tsk SukrinMelis (brug evt. anden sødemiddel, hvis du ikk lige har SukrinMelis)
  • salt & peber

 

Fremgangsmåde:

  1. Start med at lave dressingen – alle ingredienserne røres sammen i en skål og smages til med salt og peber + evt. lidt ekstra SukrinMelis, alt afhængig af, hvor sød du vil have dressingen.
  2. Fjern skal og sten fra avocadoerne og skær avocadokødet ud i mindre tern.
  3. Vend avocadotern, rejer og sesamfrø i dressingen – anret på hjertesalatblade og server evt. lidt hjemmebagt flutes, eller et par skiver ristet, LCHF-rugbrød + hvidløgssmør til.

 

Avocado og rejer sammen er jo altid et hit og den hjemmerørte thousand island-dressing smagte virkelig godt – fandt opskriften på den i denne bog og er bestemt ikke sidste gang den bliver lavet..

Næste gang tror jeg, at jeg vil prøve at tilføje forretten lidt æbletern eller granatæblekerner
– tror det kunne være en rigtig god kontrast til det fede fra avocadoen og dressingen.

 


 

bloglovin.marmor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *