Nytårsmenu | Nytår 2015

IMG_1192

I går delte jeg denne skønne nytårsdessert med Jer – her kommer så resten af vores nytårsmenu :)
Vi lagde ud med lidt salte snacks og en pink champagnecocktail med hindbær – opskriften på den faldt jeg over lige HER, men bringer den også herunder, med et par enkelte ændringer/tilføjelser:

Pink champagnecocktail med hindbær (6 personer)

Ingredienser:

  • 1-2 flasker Champagne, Cava eller Cremant
  • 1 dl frosne, optøede hindbær (alternativt friske eller hele, frysetørrede hindbær)
  • 4-5 spsk lys rørsukker
  • 3 dl lys rom
  • Frisk mynte (til pynt – alternativt citronmelisse)

 

Fremgangsmåde:

  1. Kom hindbær og rørsukker i en lufttæt beholder, hæld rom på og lad det trække i et par dage.
  2. Lige inden servering, kommes en slat af “hindbærlagen” i et champagneglas
    og toppes op med Champagne, Cava eller Cremant.
  3. Pynt med sugerør, frisk mynte og evt. et par friske hindbær

IMG_1194

Forretten bestod af en LCHF-udgave af Ceasar Salad, bla. med avocado og sprødstegt bacon, hjemmebagt focaccia og hjemmerørt hvidløgs- og krydderurtesmør.

IMG_1196

Hovedretten fik jeg desværre ikke et ordentlig billede af – vi havde ganske enkelt slukket lyset og rummet var i stedet lyst op af et par stearinlys – SÅ hyggeligt.. den bestod dog af følgende:

  • Langtidsstegt ribeye
  • Chili-flødekartofler
  • Gratineret kartoffelmos (af søde kartofler) m. hvidløg og timian
  • Rødvinsglace – efter denne opskrift
  • Grønkålssalat m. æble, blåbær, tørrede tranebær, granatæble og ristede
    græskarkerner (se evt. ovenviste billede)

IMG_1202

Kl. 24.00 blev fejret med lækker champagne og de her velsmagende, sukkerfrie kransekager fra Madbanditten – de var væsentlig lettere at lave, end først antaget.. da jeg nåede til at forme dem, måtte jeg dog hente assistance hos hubby – hans blev lige som de skulle være – fine “trekantede”
– og mine lignede mest af alt nogle små, knoldede l*rte..! :D

Sukkerfrie kransekager (12 stk.)

Ingredienser:

  • 300 g mandelmel (ikke affedtet)
  • 2 æggehvider (æg str. M/L)
  • 4-5 spsk SukrinMelis
  • 1 tsk mandelessens
  • evt. 1 spsk vand

Pynt:

  • 50 g mørk chokolade
  • glasur af SukrinMelis og vand (alternativt æggehvide)

 

Fremgangsmåde:

  1. Hæld alle ingredienserne i en skål (vent med vandet).
  2. Rør sammen med en ske og saml til sidst det hele med hænderne,
    til du har en fast marcipankugle.
  3. Tilsæt lidt vand, hvis du synes, den er for smuldrende.
    Læg kuglen i køleskabet i ca. 30 minutter.
  4. Opvarm ovnen til 160 grader.
  5. Del dejen i 4 dele, saml dem hver godt med hænderne og del igen hver del i 3 lige store stykker. Dejen kan være en smule mere porøs, end du kender det fra almindelig marcipan
    – hvis den smuldrer, samles den bare med hænderne.
  6. Læg stykkerne på en bageplade, beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen
    i ca. 15-16 minutter, eller til de er faste og gyldne.
  7. Mine fik 14 minutter midt i ovnen, og så var de brune i bunden men blege i toppen,
    så jeg rykkede pladen op i toppen og gav dem yderligere 2 minutter der.
  8. Tag ud og lad afkøle helt i køleskab.
  9. Smelt chokolade i vandbad og dyp enderne (eller bunden) i chokolade.
    Sæt dem på et fad beklædt med bagepapir og lad chokoladen stivne i køleskab.
  10. Rør en glasur af SukrinMelis og vand og brug en sprøjtepose til at pynte kransekagerne
    – næste gang tror jeg dog, at jeg vil bruge æggehvide i stedet for vand, da “glasur-konsistensen” var lidt for flydende og derfor svært at arbejde med.

 

Pyha – håber ikk I er faldet i søvn efter dette lange indlæg..? :) Hvad stod Jeres nytårsmenu på..?

 


 

bloglovin.marmor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *