Nytårsdessert | Cheesecake Brownie med hindbærskum

IMG_1183

Vi vender lige “bunden i vejret” på nytårsmenuen og starter med desserten: Cheesecake Brownie med hindbærskum. Det var hubby, der havde valgt den – vi lavede en tilsvarende dessert for
et par nytår´er siden – og den holder stadig 110%..! :)

IMG_1184

I år brugte jeg opskriften fra denne blog – og en ide til, hvordan den evt. kan pyntes
anderledes, finder du lige HER

IMG_1203

Her et billede, hvor kagens 3 lag kan ses – den smager SÅ fantastisk og er faktisk ikk så svær at lave. Cheesecake og brownie lagene kan med fordel laves dagen før, så prøv da kræfter med denne opskrift, næste gang den står på gæster..! :)

Cheesecake Brownie med bærskum (8-12 personer)

Ingredienser:

Brownie
  • 200 g mørk chokolade
  • 200 g smør
  • 250 g flormelis
  • 3 æg, str. M/L
  • 100 g hvedemel

 

  1. Smelt chokoladen over vandbad og lad den afkøle,
    mens du fortsætter med de nedenstående punkter.
  2. Pisk smør og sukker luftigt.
  3. Pisk æggene i, et ad gangen, og pisk godt efter hvert æg.
  4. Rør melet i, lidt efter lidt, til dejen er ensartet.
  5. Rør tilsidst den smeltede chokolade i.
  6. Fordel dejen i en smurt springform, gerne med en omkreds på 25-26 cm.
    (Ofte beklæder jeg bunden med bagepapir – synes kagen slipper lettere)

 

Cheesecake

  • 400 g flødeost (ikke light)
  • 150 g flormelis
  • 2-3 tsk vanillepulver (alternativt 1/2 tsk vanilleekstrakt)
  • 2 æg, str. M/L

 

  1. Pisk flødeost, flormelis og vanille sammen, ved lav hastighed.
  2. Pisk æggene i et ad gangen, med piskeris ved håndkraft, og pisk godt efter hvert æg.
  3. Massen skal være helt ensartet, men pas på ikke at overpiske, så osten skiller.
  4. Smør osteblandingen oven på brownie dejen og fordel den, så den ligger helt glat.
  5. Bag kagen ved 170 grader i 50-60 min. Hold særligt øje med, at brownielaget er bagt færdigt, dvs. lidt snasket, men der må ikke være meget dej på tandstikken du tester med.
  6. Lag kagen afkøle helt, dæk kagen (i springformen) med husholdningsfilm
    og sæt den på køl til dagen efter.

 

Hindbærskum
  • 200 g frosne, optøede hindbær
    (Jeg havde dog ikke fået tøet mine op, så kogte dem blot lidt længere :) )
  • 100 g sukker
  • 3 blade husblas
  • 4 dl piskefløde

 

  1. Kog hindbær op sammen med sukkeret og blend herefter til en ensartet masse.
  2. Udblød husblassen i koldt vand i 10 min, knug den for vand og rør den ud
    i den varme hindbær sauce.
  3. Stil hindbærsaucen på køl til dagen efter.

 

På dagen (gerne et par timer inden servering)
  1. Hæld den kolde hindbærsauce og fløden i en røreskål og pisk det hele til skum.
    (Alternativt pisk fløden til skum – rør godt rundt i hindbærsaucen og vend den sammen med fløden) Min hindbærsauce havde sat sig en del = nærmest én, stor vingummi, så den fik lige en tur med stavblenderen, før den ville lade sig piske :D
  2. Fordel skummet på kagen og pynt den som du synes – jeg brugte friske hindbær
    og smeltet, mørk chokolade.
  3. Stil gerne kagen på køl 1-2 timer inden servering.

 

 


 

bloglovin.marmor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *