Tranebærpunch | – og lidt om at miste..

IMG_1042-001

Uh uh, nu er det lige ved og næsten – dagen før dagen – kan I “lugte” det..? :)

I dag skal hubby og jeg ud og træne, nå lidt praktiske ting, forbi min farmor med hendes
julegave(r) og hjem til mine svigerforældre og fejre lillejuleaften – en virkelig skøn juleferie-fridag..!

Julen har de seneste mange år, været lidt af en ambivalent “størrelse” for mig – i går, for 13 år siden, døde min elskede far.. det skete meget pludseligt og helt uventet.. jeg var 18 år dengang og min verden brød sammen – det var et kæmpe følelseskaos, min sorg kombineret med alle andre mennesker, der (selvfølgelig) glædede sig til jul.

Kan ikke huske så meget andet fra den tid end tårer og en juleaften, der 2 dage efter hans
døssfald, på en eller anden måde blev gennemført.. det er faktisk først i år, at jeg (uden alt for
meget dårlig samvittighed) har følt en lille snert af, at glæde mig til jul og sådan rigtig har haft
lyst til at pynte lidt op.

IMG_1043-001

Puha, det var slet ikk meningen, at det her sådan skulle være et “alvors-indlæg”, synes dog det
til tider er vigtigt at vise, at vi alle har vores at slås med, hvis I forstår..?

Tilbage til den oprindelige “plan” – ville faktisk dele en ny opskrift med Jer, som jeg afprøvede i går, da en af mine gode veninder var forbi og ønske god jul. Er første gang jeg har forsøgt mig med at lave tranebærpunch – og synes faktisk, den blev ret så god :) Ideen til den faldt jeg over HER og
så har jeg selv tilsat forskellige typer alkohol, sødemiddel osv.

IMG_1044-001

Tranebærpunch er et super alternativ til den klasisske, lidt tunge rødvinsgløgg og så er den
ultra nem at lave..! Vi snakkede også lidt om, at den måske ville være lækker som en kold drink
(med en lille isterning i :) )

IMG_1048

Tranebærpunch (4-6 personer)

Ingredienser:

  • 1 liter tranebærdrik (købte den fra Netto)
  • 2-3 tsk hele, tørrede nelliker
  • 1 øko appelsin (i skiver)
  • 1-2 håndfulde hasselnødder
  • 1-2 håndfulde tørrede tranebær
  • 2 dl vodka (kan eks. erstattes med rom)
  • 1/2 dl Grand Marnier (den gule – kan udelades)
  • evt. lidt sukker eller andet sødemiddel (brugte et par skvæt af resterne af min bærsnaps)

 

Fremgangsmåde:

  1. Rist hasselnødderne – i ovnen eller på en pande – til de har fået lidt farve
  2. Lad dem køle lidt af og gnid på dem, så skallen ryger af.
  3. Lun tranebærsaften i en gryde med nellikerne, og lad det trække i min. 5 minutter.
  4. Si nellikerne fra, hæld tranebærsaften tilbage i gryden og tilsæt nu
    div. alkohol og evt. lidt sukker/sødemiddel.
  5. Lige inden servering tilsættes hasselnødder – gerne lidt grofthakkede – og de tørrede tranebær.
  6. Anret afslutningsvis drikken i kopper/glas med en lille appelsinskive (og teske og sugerør).

 


 

 

bloglovin.marmor

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *