Lav din egen (dame)snaps | Honningsyp og bærsnaps

IMG_1041-001

Arh, denne opskrift kommer vidst lige i sidste øjeblik ift. de forestående juledage julefrokoster
.. man kan også tage ja-hatten på og tænke, at den er ude i ekstrem god tid til påskefrokosterne..!

Bilder mig selv ind, at jeg er en af flere, der hurtigt kommer til at tænke på snaps, når der snakkes om jule- og påskefrokoster – jeg er dog ikke den store fan af snaps, men det er som om, at det
bare hører sig til, du ved..?!

Har fundet og afprøvet (senest i fredags) følgende 2 opskrifter på damesnaps
= søde snapse, hvor den grimme smag af snaps er godt kamufleret..! :D

Opskriften på honningsnaps fandt jeg HER og bærsnapsen har jeg lært at lave af en kammerat :)

IMG_1037-001

Honningsnaps (Honningsyp)

Ingredienser:

  • 1 flaske snaps (havde købt en mild/klar snaps)
  • 1 bøtte honning (400-450 g)

 

Fremgangsmåde:

  1. Stil snapsen i stuetemperatur i et par timer.
  2. Varm bøtten med honning op i mikrobølgeovnen (eller et vandbad) til den er helt flydende.
  3. Hæld snapsen op i en stor skål, tilsæt langsomt honningen, under omrøring.
  4. Når snaps og honning er godt rørt sammen, hældes væsken tilbage i en flaske – vær obs. på,
    at væsken nu fylder mere, end hvad, der kan være i den oprindelige snapseflaske.
  5. Sæt flasken i køleskabet og lad dem stå og “trække” i mindst en uge
    – tages engang imellem ud og rystes.

 

Bærsnaps

Ingredienser:

  • 1 flaske (klar/mild) snaps
  • 750 g sukker
  • 900 g frosne, optøede, blandede bær
    (kan også laves udelukkende på eks. solbær eller hindbær)

 

Fremgangsmåde:

  1. Alle ingredienserne puttes i en lufttæt beholder og skal stå og trække i min. 1 uge
    – tag lejlighedsvis beholderen ud af køleskabet og rør lidt rundt i “massen”.
  2. Efter en uge (eller mere) sies bærene fra væsken og den tilbageblivende væske
    fra bærene, presses ud gennem en stofble/viskestykke.
  3. Hæld væsken på flaske og opbevar den i køleskabet.

 

OBS: Det grisser let, når bærsnapsen skal “samles”, så gør det gerne i/i nærhenden af en håndvask.

Honningsnapsen gik rent ind, hos både mænd og kvinder, så den skal uden tvivl laves igen – bærsnapsen blev lidt for sød, nærmest sirup-agtig i konsistensen, så næste gang vil jeg prøve
at lave den med “kun” 500 g sukker og 500-600 g bær, alt afhængig, hvor mange, der er i de pågældende poser.

Ligger I mon inde med en god opskrift på snaps..?

 


 

bloglovin.marmor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *