Nemme æbleskiver | LCHF | gluten- og sukkerfri

IMG_1008

I går stod den på skøn jule-hygge-bag med min mutti, søs og hubby.. ind imellem “bageriet”
måtte vi jo lige have lidt at styrke os på, så støvede den gamle æbleskivepande af og fik
kreeret nogen lækre, gluten- og sukkerfri, LCHF æbleskiver.

IMG_1009

Opskriften kan jeg desværre ikke tage æren for – jeg fandt den på denne, skønne LCHF-blog,
som jeg for nyligt er begyndt af følge (via Bloglovin)

Dejen er SÅ let at bikse sammen og den giver de fineste, runde æbleskiver jeg nogensinde
har set – helt uden at fylde ekstra dej i..! :) Bringer herunder opskriften med nogle enkelte ændringer/tilføjelser:

Æbleskiver ( ca. 25 stk.)

Ingredienser:

  • 4 hele æg – str. M/L
  • 6 æggehvider – str. M/L
  • 200 g Philadelphia
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 spsk loppefrøskaller
  • 5 spsk Sukrin Gold
  • 4 dl mandelmel
  • 1 dl affedtet mandelmel (kan eks. købes i Matas)
  • 1 dl Pofiber (kan eks. købes i Matas)
  • 1 tsk kardemomme
  • smør (til at stege i)

 

Fremgangsmåde:

  1. Pisk alle ingredienserne grundigt sammen i en skål – dejens konsistens skal være lidt
    som tynd grød. Er den ikke det, så vent et par minutter, indtil loppefrøskallerne har
    “gjort sit arbejde” – de tykner dejen.
  2. Opvarm æbleskivepanden til medium varme, og kom en lille klat smør i hvert hul.
  3. Fyld hullerne med dej til kanten – efterhånden som æbleskiverne varmes op, begynder
    de at hæve, men den lidt tykke konsistens gør, at dejen ikke flyder ud over kanten.
  4. Hold løbende øje med kanten – når den bliver brun, skal du forsigtigt tjekke efter
    – eks. med et trægrillspyd eller en kødnål – om skorpen slipper panden.
  5. Når skorpen slipper, vender du æbleskiven og steger den færdig på den anden side.
  6. Inden den næste portion dej hældes i, kommes der en ny klat smør i hullerne.

 

Vi spiste æbleskiverne med hjemmelavet, sukkerfri hindbærsyltetøj og lidt Sukrin Gold
– æbleskivernes konsistens er lidt mere bastant end almindelige æbleskiver, så til næste gang overvejer jeg at putte et lille stykke æble, mørk chokolade eller noget LCHF-nutella ind i midten,
for at “bløde” dem lidt op. Måske man også skulle forsøge sig med lidt revet citronskal..?
Min lille æbleskivepande og jeg får vidst travlt de næste par uger :D

 

bloglovin.marmor

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *