Varm kakao – LCHF

IMG_0998

Sikke et blæse- og gråt vejr det var i går..!

Min krop forlangte med det samme at få lov til at at kravle sammen på sofaen, med en nybagt
bolle og en kop varm kakao :D Selv om jeg er ovenud begejstret og rigtig godt tilfreds med at
spise efter LCHF-principperne, ja så er jeg – desværre – endnu ikke stødt på en opskrift på boller, hvor man kan få den der lækre bløde midte og sprøde ydre, som når man bager med hvedemel
.. så den nybagte bolle tænkte jeg mig til og kastede mig i stedet ud i at lave en kop varm kakao.

IMG_0997

Da både almindelig kakaomælk og komælk er no go, ja så må man jo være kreativ – heldigvis
var denne blog mig behjælpelig med en “ret-så-let-at-gå-til-opskrift”.

Xenia´s blog er et mekka af skønne (LCHF-)opskrifter, så kan varmt anbefale Jer at kigge forbi:

Varm kakao (1 stor/2 små kopper)

Ingredienser:

  • 3 dl kogende vand
  • 1-2 spsk usødet kakao
  • 1 spsk Sukrin Gold
  • 1 1/2 – 2 spsk kokosolie
  • 2 æg
  • lidt vanillepulver
  • lidt salt
  • evt. lidt kanel – det er jo lige straks jul, ikk..? :)

 

Fremgangsmåde:

  1. Kakao, vanilllepulver, Sukrin Gold, salt og evt. kanel puttes i et stavblenderglas.
  2. Hæld det kogende vand over – rør sammen og tilsæt æg og kokosolie.
  3. Blend det hele med stavblenderen, til det er jævnt og ligner lys kakaomælk.
  4. Smag evt. til med lidt ekstra sødemiddel.
  5. Hæld op og nyd – pynt evt. med en klat flødeskum og/eller lidt ekstra kakaopulver.

 

Kakaoen er ret rig i smagen – sådan ala gammeldags, varm chokolade – var mæt i hele 6 timer
efter jeg havde indtaget den.. og så skulle jeg lige sætte mig lidt ud over, at der var æg i, men
kunne på ingen måde smage det og fik med det samme stillet min “varm kakao-lyst”, så er
bestemt ikke sidste gang jeg har lavet det :)

OBS: Kakaoen skal drikkes umiddelbart efter den er tilberedt – den bliver hurtig kold.. også
selvom jeg havde forvarmet koppen (ladet den stå med kogende vand i sig).. måske en mælkeskummer kan give den et varmeboost..?

 

bloglovin.marmor

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *