Millionbøf med blomkålsmos – LCHF

m1

Lige så pjattet jeg er med lækre salater og masser af grøntsager – lige så pjattet er jeg også med “gammel dansk mad”, så da jeg for et par uger siden faldt over denne opskrift på millionbøf,
på bloggen Rav Food, ja så var der jo ingen tvivl om, at den skulle afprøves :)

m2

Resultatet blev SÅ godt – var faktisk første gang i mit liv, jeg har prøvet at lave millionbøf – og det tog ikk alverdens tid at lave. Bringer herunder opskriften, med nogle få ændringer/tilføjelser:

Millionbøf (4 personer):

  • 500 gr hakket oksekød
  • 2 store rødløg
  • 50 gr smør
  • 2 tsk karry
  • 1/2 – 1 tsk chili
  • 1 – 2 tsk usødet kakao
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 4 dl vand
  • 1 stor dåse tomatpuré
  • 1 spsk Sukrin Gold
  • 1 spsk æblecidereddike
  • evt. lidt glutenfri soya

 

Blomkålsmos:

  • 2 blomkålshoveder
  • 100-200 gr Philadelphia
  • salt & peber

 

Fremgangsmåde:

  1. Hak løg og svits dem i smøret, sammen med oksekødet.
    Kødet behøver ikke at blive stegt fuldstændig brunt, men skal være helt adskilt.
  2. Smuldr bouillonterningen i og tilsæt krydderierne.
  3. Tilsæt vand, tomatpasta, Sukrin og æblecidereddike – og lad retten simre i 30-60 minutters tid.
  4. Smag nu retten til med salt, peber og evt lidt soya eller flere krydderier,
    hvis du vil have den lidt stærkere.
  5. Jævn den evt med et par tsk loppefrøskaller og tilsæt evt. (sovse)kulør.
  6. Blomkålsmos: skyl blomkålen, del det ud i buketter og kog det helt mørt.
  7. Hæld vandet fra, stil det på varmen igen og lad al væske dampe væk
    – rør jævnligt, så det ikke brænder på.
  8. Pisk den kogte blomkål til mos med Philadelphia og smag til med salt og peber.

 


 

bloglovin.marmor

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *