Triple cheeseburger – LCHF – muligvis den bedste burger jeg nogensinde har smagt

IMG_0975

Det der med, når begge parter har travlt med både job og hver sit – ja så er det faktisk ikke så ofte,
at hubby og jeg har en hel hverdagsaften sammen.. her til aften befandt vi os dog begge på matriklen – og det skulle fejres..! :)

IMG_0976

Faldt forleden over denne lækre opskrift på Jane Faerbers blog – en evig kilde til LCHF-inspiration
.. og i aften skulle opskriften (og jeg) altså stå prøven

IMG_0977

Lad mig sige det sådan.. er lige ved at ville påstå, at én bid af denne her lækre, lækre cheeseburger, vil kunne få hvem som helst omvendt til LCHF..! :D Ostebrød/”burgerbolle”, hakkebøf rørt med
revet ost + et par skiver havartiost (og bacon, salsa, salat + røget chili-/hvidløgsmayo) oven
på – need I say more..? :)

IMG_0978

Bringer opskriften herunder med et par enkelte ændringer/tilføjelser – ganske enkelt
fordi jeg ikk liiige havde alle ingredienserne :) :

Triple cheeseburger (3-4 personer):

“Burgerbrød”:

  • 5 dl revet ost
  • 2 æg
  • 1 spsk loppefrøskaller (kan evt. købes i Matas)

 

Bøffer:

  • 500-600 gr hakket oksekød
  • 80 gr revet ost
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk chili(krydderi)
  • salt og peber

 

Salsa:

  • 500 gr tomater
  • 1 rødløg
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • lidt limesaft
  • lidt tabasco
  • salt og peber

 

Røget chili-/hvidløgsmayo:

  • 3 dl mayo
  • 1 fed hvidløg
  • 2-3 tsk røget paprika
  • 1 tsk chili(krydderi)

 

Andet:

  • 8 skiver (sprødstegt) bacon
  • 8 skiver havartiost
  • 8 blade romainesalat

 

Fremgangsmåde:

Brød:

Tænd ovnen på 200 grader (varmluft). Rør ingredienserne godt sammen i en skål, evt. med dejkrogene på en elpisker. Del dejen i 8 lige store dele og form dem til kugler. Pres dem flade
og læg dem på en bagepapirsbeklædt bageplade. Bag dem (i den forvarmede ovn) i 15 minutter.

 

Salsa:

Skær tomaterne ud i mindre stykker og knug dem evt. fri for væske i et stykke køkkenrulle.
Bland dem med finthakket koriander, rødløg og de øvrige ingredienser.
Lad gerne salsaen stå og trække lidt, inden den serveres.

 

Røget chili-/hvidløgsmayo:

Rør alle ingredienserne sammen – smag evt. til med lidt salt og peber.

 

Bøffer:

Rør det hakkede oksekød sammen med de øvrige ingredienser i en skål. Form kødet til fire hakkebøffer og steg dem på panden. Læg havartiskiverne på, når den anden/sidste side af
bøffen skal steges og lad den smelte lidt inden bøffen tages af.

 

Nu er der kun tilbage, at samle burgeren med “brød”, salat, bøf,
mayo, salsa og bacon – velbekomme :)

 


 

bloglovin.marmor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *