Snickers Cheesecake – LCHF

sc1

Som nævnt i det forrige indlæg, fejrede vi i går (og i lørdags) min muttis fødselsdag
– udover hjemmebagte og -bragte boller, kreerede jeg, efter ønske fra min moster, denne
lækre Snickers cheesecake.

sc2

Opskriften fandt jeg på denne blog – og bringer den herunder med nogle
enkelte ændringer/tilføjelser..

sc3

Bund:

  • 2 dl peanutbutter
  • 1 1/2 dl peanuts (du vælger selv om det skal være med/uden salt)
  • 1 æg (str. M/L)
  • 2 spsk Sukrin Gold

 

Fyld:

  • 2 æggehvider
  • 2 dl piskefløde
  • 300 gr Philadelphia (eller anden friskost – skal være stuetempereret)
  • 2 æggeblommer
  • 3/4 dl Sukrin Gold
  • 2 tsk vanillepulver

 

Topping:

  • 85 gr mørk chokolade
  • 2 spsk piskefløde
  • 1 spsk peanutbutter
  • 1/2 dl peanuts (grovhakket)

 

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 175 grader (varmluft)
  2. Lav dejen til bunden ved at blende peanutbutter, æg og Sukrin Gold
    i en foodprocessor – tilsæt peanuts til sidst og blend igen, dog ikke så længe,
    så peanuts(ene) bliver helt finthakket
  3. Dejen presses ned i en bagepapirsbeklædt springform
    – brug evt. en spiseske til det – og
    bag den i ca. 10-15 minutter.
  4. Tag springformen ud af ovnen og lad bunden afkøle lidt
  5. Del æggene – hviderne piskes stive. Pisk fløden luftig og pisk derefter Philadelphia
    og æggeblommer i. Vend til sidst Sukrin Gold, vanillepulver og stivpiskede æggehvider
    i og hæld dejen ned i formen (oven på bunden).

    Næste gang jeg skal lave kagen, tror jeg, at jeg vil prøve at tilføje et par skefulde karamelessens
  6. Smelt, på lav varme, chokoladen sammen med piskefløde og peanutbutter – rør jævnligt. 
    Her gik det altså lidt galt for mig, endte op med en en ret tyk masse og måtte tilsætte næsten
    1 dl piskefløde før den var til at arbejde med – næste gang tror jeg, at jeg vil forsøge mig med chokoladesmelteren eller et vandbad og vente med at tilsætte de andre ingredienser før chokoladen er helt smeltet :)
  7. Pynt først cheesecaken med chokoladen – jeg brugte først en teske og derefter en gaffel til
    at få chokoladen fra gryden og over til kagen og derefter “trække” et fint mønster
    og drys til sidst de hakkede peauts ud over.
  8. Dæk kagen til og stil den i fryseren i min. 4 timer – er du sådan en, der ligesom jeg tænker “jeg laver den sgu dagen før og så kan den stå i fryseren natten over”, så skal den altså tages ud et par timer (læs: nok min. 2 timer) før den er rigtig værd at spise :D – har den kun været i fryseren omkring 4 timer, så skal den tages ud ca. 30 minutter før den skal serveres

 

bloglovin.marmor

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *