Fødselsdag – boller – LCHF

IMG_0968

Aaaah, stort set lige landet på sofaen efter at have fejret min mutti det meste af dagen
+ at have handlet ind til den kommende uge sammen med hubby.

Som “LCHF-spiser” kan man let få et “had-/kærlighedsforhold” til fødselsdage, særligt dem,
hvor der serveres boller, lagkage og varm kakao – man vil jo SÅ gerne deltage og fejre fødselaren
og min mund ELSKER alle 3, førnævnte ting, men min mave er derimod knap så glad for det..
– og skal man så lade være med at deltage, selv tage noget med, eller give pokker i det hele og spise hvad, der bliver serveret, hvilket resulterer i en mave, der gør ondt og ligner en spærreballon..?

IMG_0969

I dag valgte jeg mulighed nummer 2 – opskriften fandt jeg på denne blog, og som hubby sagde,
så var det de mest velsmagende LCHF-boller jeg endnu har bagt.

Konsistensen er ligeledes også den, der minder mest om en “almindelig” bolle og de er ret så nemme at lave, så er med sikkerhed ikke sidste gang, at jeg kaster mig over denne opskrift :)

Ingredienser (8 stk.):

  • 1 dl loppefrøskaller (kan evt. købes i Matas)
  • 1 1/2 dl Pofiber (kan evt. købes i Matas)
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk kardemomme
  • 2 spsk æblecidereddike (alternativt lagereddike eller citronsaft)
  • 4 sammenpiskede æg (str. M/L)
  • 2 1/2 dl kogende vand

 

Fremgangsmåde:

  1. Tænd din ovn på 175 grader (varmluft)
  2. Rør de tørre ingredienser sammen
  3. Tilsæt æblecidereddike
  4. Rør æggene sammen og rør dem hurtigt i dejen – sidstnævnte evt. med en elpisker
  5. Rør det kogende vand hurtigt i
    (Hurtigt, da fibrene absorberer væsken hurtigt og det dermed kan blive svært at røre ud)
  6. Lad dejen trække i 5 minutter
  7. Fugt dine hænder med koldt vand og form 8 boller, der sættes på en bageplade med bagepapir
  8. Bag bollerne midt i ovnen i 30-35 minutter
  9. Tag dem ud og afkøl dem afslutningsvis på en bagerist.

 

Hvis I selv forsøger Jer med opskriften, må I endelig lade mig vide, hvad I synes om den..! :)



bloglovin.marmor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *