Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/sanneobel.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601
Citronfromage - LCHF - sukkerfri - sanneobel.dk
Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/sanneobel.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Citronfromage – LCHF

I fredags havde Morten og jeg besøg af min mutti – hendes all time favorite dessert er citronfromage, så det kokkererede jeg – og endda for første gang i mit liv..! Citronfromage kan
være lidt tricky at lave, men takket være alle de gode råd + opskrift HER lykkedes det mig at lave den, helt uden klumper eller, at den skilte – og den smagte fantastisk..! :)

1-IMG_1908

Jeg “pyntede” den med flødeskum, rørt med lidt vanillepulver og sødemiddel, og honningristet mandler og glutenfri havregryn – var virkelig lækkert med noget sprødt til den lidt luftige,
fromage-konsistens..!

1-IMG_1909

Citronfromage (6 personer)

Ingredienser:

  • 6 blade husblas
  • 4 æggeblommer
  • 4 æggehvider
  • 150 g Sukrin melis
  • saft og revet citronskal af 2-3 øko-citroner
  • 3 ½ dl piskefløde + evt. lidt ekstra til pynt
  • evt. 1 håndfuld mandler + 1-2 dl glutenfri havregryn (ristet i 1/2-1 spsk honning)

 

Fremgangsmåde:

  • Tag alle ingredienser ud af køleskabet i god tid, så de får stuetemperatur.
  • Læg husblasbladene, et efter et, i en stor skål med koldt vand.
    Lad dem ligge i vandet i 10 minutters tid.
  • Pisk æggehviderne stive i en  skål – husk at gøre det med helt rene piskeris,
    da det ellers ikke kan blive stift.
  • Pisk æggeblommer, sukker og citronskal grundigt med en elpisker, til det bliver en hvid masse
  •  Pisk fløden til blødt flødeskum (tilsæt evt. lidt vanillepulver og sødemiddel)
  • Tag husblassen op af vandet, og læg den i en lille skål med det vand, der hænger ved.
    Tilsæt en smule af citronsaften og “smelt” husblassen  i en skål over vandbad.
    (Husblassen skal kun lige akkurat blive flydende og må ikke boble)
  • Tag gryden af blusset, og bland resten af citronsaften i den smeltede husblas.
  • Pisk husblas/citronsaft i den piskede æggeblommemasse.
  • Lad blandingen stå lidt, så den er afkølet og let stivnet.
  • Vend derefter forsigtigt flødeskum og til sidst de piskede æggehvider i.
  • Hæld fromagen i 6 portionsglas og dæk den til. Lad desserten stivne min. 2 timer i køleskabet.

.

– og for ekstra “fedterøvs-point”, havde jeg også lavet en lille ekstra portion til
min mutti, som hun kunne få med hjem ;)

 

bloglovin.marmor

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *