Fredagskage..? – LCHF

.. jeg har snydt lidt (sagt som en tv-kok) – kagen her blev serveret i tirsdags :)

Min mor havde bestilt den til en af hendes banko-veninder.. yes, min mutti er afsted til banko HVER tirsdag – og kan jo lige så godt indrømme, at jeg ved flere lejligheder har været med :D

1-IMG_0754

Hendes veninde har sukkersyge – og da udvalget af lækre, sukkerfri kager, ikk er det største, hverken hos bagere eller i supermarkederne, så måtte undertegnede jo trække i “bager-tøjet”
og kreere en :)

1-IMG_0755

Valget faldt på denne lækre Citron- Kokoskage.. igen fra en af Jane Faerbers kogebøger.
Den var et kæmpe hit – og alle de andre “banko-duller” sendte den lange blikke og påstod,
at de da også led af sukkersyge, så om de ikk liiige kunne få et lille stykke (ifølge min mor :D )

Ingredienser: 

Bund:

  • 4 æg
  • 1 dl fløde (el. kokosmælk)
  • 50 g smør
  • 4 spsk Sukrin Gold (kan eks. købes i Matas el. helsekostbutikker)
  • 1 dl kokosfibre (kan eks. købes i helsekostbutikker)
  • 100 g kokosmel
  • skal + saft af 2 øko-citroner
  • 1 tsk bagepulver
  • 50 g frosne hindbær

Citronglasur:

  • 150 g mascarpone
  • 100 g cremefraiche 38%
  • 2 spsk SukrinMelis
  • skal af 1 øko-citron (gem lidt til pynt)

Pynt:

  • citronskal
  • frysetørrede hindbær
    (jeg brugte også frysetørrede rabarber, fordi jeg lige havde det stående)

 

Fremgangsmåde:

Bund:

  1. Opvarm ovnen til 180 grader
  2. Pisk æg m. kokosmælk og smeltet smør
  3. Bland de øvrige ingredienser – undtagen hindbær – i og pisk dejen godt sammen
  4. Lad dejen hvile et øjeblik og vend derefter de frosne hindbær i med en ske
  5. Hæld dejen i en form – jeg brugte en rugbrøds form, beklædt m. bagepapir – og bag den i ovnen i 30-40 min. eller til kagen er færdigbagt

Citronglasur:

  1. Bland mascarpone m. cremefraiche, SukrinMelis og citronskal
  2. Fordel den på kagen og drys med citronskal og frysetørrede hindbær

 

– En opskrift, der er ret så let at gå til – lad mig endelige vide, hvad I synes om kagen..! :)

 

bloglovin.marmor

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *