.. jeg har snydt lidt (sagt som en tv-kok) – kagen her blev serveret i tirsdags :)
Min mor havde bestilt den til en af hendes banko-veninder.. yes, min mutti er afsted til banko HVER tirsdag – og kan jo lige så godt indrømme, at jeg ved flere lejligheder har været med :D
Hendes veninde har sukkersyge – og da udvalget af lækre, sukkerfri kager, ikk er det største, hverken hos bagere eller i supermarkederne, så måtte undertegnede jo trække i “bager-tøjet”
og kreere en :)
Valget faldt på denne lækre Citron- Kokoskage.. igen fra en af Jane Faerbers kogebøger.
Den var et kæmpe hit – og alle de andre “banko-duller” sendte den lange blikke og påstod,
at de da også led af sukkersyge, så om de ikk liiige kunne få et lille stykke (ifølge min mor :D )
Ingredienser:
Bund:
- 4 æg
- 1 dl fløde (el. kokosmælk)
- 50 g smør
- 4 spsk Sukrin Gold (kan eks. købes i Matas el. helsekostbutikker)
- 1 dl kokosfibre (kan eks. købes i helsekostbutikker)
- 100 g kokosmel
- skal + saft af 2 øko-citroner
- 1 tsk bagepulver
- 50 g frosne hindbær
Citronglasur:
- 150 g mascarpone
- 100 g cremefraiche 38%
- 2 spsk SukrinMelis
- skal af 1 øko-citron (gem lidt til pynt)
Pynt:
- citronskal
- frysetørrede hindbær
(jeg brugte også frysetørrede rabarber, fordi jeg lige havde det stående)
Fremgangsmåde:
Bund:
- Opvarm ovnen til 180 grader
- Pisk æg m. kokosmælk og smeltet smør
- Bland de øvrige ingredienser – undtagen hindbær – i og pisk dejen godt sammen
- Lad dejen hvile et øjeblik og vend derefter de frosne hindbær i med en ske
- Hæld dejen i en form – jeg brugte en rugbrøds form, beklædt m. bagepapir – og bag den i ovnen i 30-40 min. eller til kagen er færdigbagt
Citronglasur:
- Bland mascarpone m. cremefraiche, SukrinMelis og citronskal
- Fordel den på kagen og drys med citronskal og frysetørrede hindbær
– En opskrift, der er ret så let at gå til – lad mig endelige vide, hvad I synes om kagen..! :)