Brunch – the LCHF way

 

I formiddags havde jeg besøg af min gode veninde Gry og hendes lille, skønne Karla.

Alt imens Karla, kravlende, inspicerede gulvet for nullermænd – og andre løse genstande – spiste hendes mor og jeg en gedigent LCHF-brunch.. min mand (shit, det lyder voksent.. vil nok fremadrettet omtale ham som hubby eller Morten :) ) og jeg har længe spist
efter LCHF-principperne – og er begge dødglade for det!

1-IMG_0693
Græsk yoghurt m. hjemmelavet müesli – frisk frugt
– friskpresset juice af æble, gulerod og ingefær


1-IMG_0694

Ristet LCHF-rugbrød – Brie – Chorizo


1-IMG_0695

Kyllingepølser – Scrambled eggs m. parmesan, piskefløde og chili


1-IMG_0697

Brunchpandekager m. bærskum

Pandekagerne prøvede jeg for første gang kræfter med i dag.. de smagte super og er
ret så nemme at lave – opskriften har jeg fra en af Jane Faerbers fantastiske LCHF-kogebøger
– den kommer lige her, med et par ganske få ændringer/tilføjelser:


Pandekager, 4-6 stk

4 æg
250 g hytteost (gerne den med højeste fedtprocent)
2 spsk loppefrøskaller (jeg køber dem på nettet eller i en helsekostbutik)
1 spsk kokossukker (ligesom ovenstående)
1 tsk stødt kardemomme
Revet skal af en lime (citron kan også anvendes)
Kokosolie el. smør til at stege i


Bærmousse

1 dl bær, friske eller frosne (optøet)
1/2 tsk vanillepulver (købes eks. i Føtex)
2 dl piskefløde
Evt. 1-2 tsk Sukrin


Fremgangsmåde – Pandekager
Blend/stavblend æg og hytteost, så klumperne fra hytteosten forsvinder
Tilsæt resten af ingredienserne og blend lidt igen
Steg pandekagerne på en rygende varm pande i kokosolie el. smør


Fremgangsmåde – Bærskum
Giv bærrene et opkog, sammen med vaniljen og lad dem afkøle
(jeg brugte friske blåbær og tilsat også lidt vand)

Pisk fløden stiv og bland den afkølede bærmasse heri
Tilsæt Sukrin, hvis du ønsker en lidt sødere smag
____________________

Er I til LCHF..? Lad mig endelig vide, hvad I synes om pandekagerne, hvis I afprøver opskriften..! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *